Station Assen

In 2017 is Hegeman gestart met de bouw van het nieuwe station en het nieuwe stationsplein te Assen. Het ontwerp van station Assen heeft een stedelijke uitstraling en geeft het station allure. Dit prestigieuze project wordt vooral gekenmerkt door de grote driehoekige luifel, die in enkele buitendienststellingen werd geplaatst als een mozaïek puzzel.

In een jaar tijd hebben we de hele bovenbouw gemaakt, de tijd was dan ook zeker een uitdaging. Het station is beter toegankelijk dankzij de nieuwe toegang via een tunnel aan de oostkant, met een lift, en bredere trappen. Perron 1 is langer en breder gemaakt, zodat hier ook intercity’s kunnen stoppen. Daarnaast hebben wij onder het station een ruime nieuwe fietsenstalling voor 2600 fietsen gerealiseerd. Het gebouw kent een logische indeling en heeft de voorzieningen die bijdragen aan een aangenaam verblijf. Het stationsplein draagt bij aan een herkenbare en eigentijdse entree naar de stad. Wat nog rest is het aanbrengen van de (glazen)gevel van de stationshal, hier zullen we na de bouwvak beginnen en zal het station in december volledig zijn afgerond.

3x uitdagend…

  1. De tijd; In een relatief kort tijdsbestek, 9 maanden, moest de hele bovenbouw van het station (alles boven maaiveld) worden gebouwd. Daarbij moest het station tijdens de werkzaamheden in gebruik blijven. Dit alles was zeker een grote uitdaging, maar het is gelukt en hier zijn wij natuurlijk ontzettend trots op!
  2. De grote houten luifel; Zoals op de foto’s is te zien bevat dit nieuwe station een grote houten luifel. Het aanbrengen van deze luifel kan dan ook zeker als een uitdaging worden gezien.
  3. Hele ombouw; Het oude station is gesloopt en er is een geheel nieuw station neergezet. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn!
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2