Spoorwegovergang Laan van Osseveld

In opdracht van Prorail zijn wij 03-01 begonnen met het bouwen van een spoorwegovergang in Apeldoorn, en wordt de weg verbreedt van 2 naar 4 rijstroken om de veiligheid en verkeersdoorstroming te verbeteren. Tevens komt er een langzaamverkeersbrug over de tunnelbak.

Tijdens dit project zullen er 2 Trein Vrije Periodes zijn in week 36 en week 42 (2022). In de laatste TVP wordt gedurende 120 uur de spoorkruisende moot welke we aan de Noordzijde van het spoor hebben voorgebouwd ingeschoven. De spoorkruisende moot weegt ca. 6600 ton en wordt over 40 m geschoven over een 3-tal schuifbanen welke onder de vloer in u-bakken liggen. Om de spoorkruisende moot op definitieve hoogte voor te bouwen verlagen we de waterstand met ca. 6 m in een open ontgraving. Aan de andere zijde van het spoor bouwen we aan de zuidelijke toerit waar zich ook de waterkelder bevindt waarbij we naast het spoor 10 meter omlaag moesten graven.

Het project is op basis van UAV-GC aanbesteed, dat wil zeggen dat wij als Hegeman zijnde zelf ook verantwoordelijk zijn voor het constructieve en wegontwerp alsmede de ruimtelijke inrichting compleet met bomen, struiken en siergrassen. De wanden van de onderdoorgang worden bekleed met Cortenstaal wat de onderdoorgang onderstaand eindbeeld moet geven.

De bouw is via het youtube-kanaal van ProRail te volgen via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=ear28RdNMVI

De bouw kan ook gevolgd worden via de bouwapp middels deze QR-code:

Foto’s 28-07-2022:

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2