Radiotherapiegroep Apeldoorn

De opdracht behelst de bouw van twee stralingsruimtes en een aantal kantoren, waarbij wederom een beroep wordt gedaan op onze expertise in zowel de betonbouw als de utiliteitsbouw. In de kantoren worden onder andere een aantal gespreksruimten gerealiseerd, deze zijn weer verbonden met het Gelre Ziekenhuis. Het nieuwe bestralingscentrum wordt ingericht volgens de filosofie van healing environment. Deze filosofie gaat er vanuit dat architectuur en inrichting een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en het herstel van de patiënt. Om het geheel een mooie uitstraling te geven heeft de architect een groene gevel en een groendak uitgedacht. Aan de gevel komen bakken te hangen met daarin een grote verscheidenheid aan planten. Als dak is gekozen voor een zogenaamd sedumdak, dit houdt in dat het dak begroeid is met vetplantjes.

Een prachtig, multidisciplinair en uitdagend project voor ons bedrijf en we kijken dan ook naar de samenwerking met de opdrachtgever, Van Dorp en overige bouwpartners!

3x uitdagend…

 

  1. Complexe omgeving; Het project wordt gerealiseerd op het terrein van Gelre Ziekenhuizen waar de spoed eisende hulp en de ambulance post zit. Hierin zit voor ons de grootste uitdaging, omdat de ambulances natuurlijk altijd bij het ziekenhuis moeten kunnen komen. Dit betekene dan ook dat we een goed faseringsplan moesten maken zodat de ambulances niet gehinderd worden op hun rijroute.
  2. Dikte van de wanden en dak; Om de röntgenstraling tegen te kunnen houden hebben de wanden een dikte van 1,90 meter en het bunkerdek een dikte van 2,60 meter.
  3. Groene gevel en dak; Ook het ontwerp van het gebouw is bijzonder. Zowel het dak als de gevel zullen worden bekleed met planten.

 

Volg Radiotherapiegroep Apeldoorn live op de webcam: https://gelre-apeldoorn.timeboxview.com/

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2