Onderdoorgang Locomotiefstraat

In Utrecht bouwen wij voor ProRail een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor tussen de Locomotiefstraat en de 2e Daalsedijk. Een prachtig civiel project waarvoor we tot de bouwvak bezig zijn met de engineering en vervolgens buiten aan de slag gaan. Bijzonder zal de buitendienststelling in het voorjaar van 2021 zijn. De tunnel is belangrijk voor de fietsroute tussen de buurten Cartesisusdriehoek en Wisselspoor, waar de komende jaren duizenden woningen worden gebouwd. Daarnaast wordt de bereikbaarheid van het Werkspoorkwartier, de Amsterdamsestraatweg en het centrum van Utrecht verbeterd.

We zijn ondertussen buiten gestart, het werkterrein (voorbouwlocatie) is ingericht. Vervolgens zullen we de spoormoten naast de spoorbaan gaan voorbouwen. Welke gedurende de treinvrije periode in het voorjaar van 2021 op de definitieve positie worden gereden. Dit is een bijzonder moment omdat gedurende 76 uur een viertal sporen op de drukke treinverbinding Amsterdam – Utrecht buitendienst is. Na de buitendienststelling wordt gestart met het storten van de toeritten, waarna de bouwkundige afbouw plaatsvindt. De onderdoorgang zal eind 2021 worden opgeleverd.

Een uitdagend civiel project met veel verschillende disciplines, waarbij veel onderlinge afstemming plaatsvindt met de betrokken partijen.

Projectleider Frans Bazuin vat het mooi samen: “Een uitdagend project waar we onze expertise met betrekking tot het bouwen van onderdoorgangen kunnen toepassen”.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2