Onderdoorgang Elst

In augustus 2019 is door ProRail en de Gemeente Overbetuwe aan de combinatie Mobilis en Hegeman Bouw & Infra de opdracht verstrekt voor de aanleg van de nieuwe onderdoorgang in Elst.

De bestaande overweg moet worden vervangen door een ongelijkvloerse kruising, waarbij de Rijksweg Noord onderlangs het spoor kruist. De onderdoorgang biedt ruimte voor alle verkeer met vrij liggende fietspaden aan weerszijden van de weg. De positionering van het spoor wijzigt niet, afgezien van het opheffen van de overweg. De woningen aan de parallelweg worden door middel van een nieuwe verbinding (genaamd Heuveltje) toegankelijk gemaakt. De spoorbaan wordt voorzien van geluidsschermen. De oplossing is goed ingepast in de omgeving waarbij de bestaande functies zoveel mogelijk behouden blijven.

Samen met Mobilis zijn we volop bezig met de voorbereiding. In maart 2020 zijn we gestart met de werkzaamheden aan de onderdoorgang. Vanaf april wordt het spoordek voorgebouwd en in augustus volgt het inrijden (in en 100-urige buitendienststelling).

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2