(Bouw)verhalen

De kracht van verhalen…

Wie kunnen nou beter vertellen over Hegeman dan onze medewerkers zelf? Lees hier alle ins en outs van onze samenwerkingen met bouwpartners, ideeën van collega’s en leuke activiteiten.

Een personeelsweekend voor in de boeken…

Ondertussen is iedereen hopelijk weer een beetje bijgekomen van het weekend Brugge. Bijkomen was zeker nodig, want het was een weekend voor in de boeken! De toppers van de organisatie hebben een variërend en leuk programma neer gezet.

Zaterdagochtend was het vroeg verzamelen en de bus in want er stonden genoeg leuke dingen op de planning, waaronder nog een verassing. De busreis was goed verzorgd met koffie en een overvloed aan hapjes. Helaas door een onvoorziene stop waren we wat later in Brugge. Het hotel daar was dik in orde. Het zag er modern en fris uit van binnen. De kamers waren ruim en voorzien van een nette badkamer.

Nadat we de spullen bij het hotel achter gelaten hadden was het op naar de fietsverhuur, want er stond een fietstocht op de planning. Tijdens de fietstocht door de binnenstad van Brugge konden we veel zien van de mooie stad. Veel oude gebouwen in goede staat en opvallend veel torentjes en spitsjes. De gids vertelde er interessante informatie bij. Sommigen kregen erg dorst van al dat fietsen en snakten naar een biertje. Ook daar had de gids een oplossing voor. We zijn naar het oudste café van Brugge gegaan, wat maar liefst 504 jaar oud is. Daar was het lastig om een keuze te maken vanwege alle lekkere Belgische speciaalbiertjes die op de kaart stonden.

Toen de eerste dorst gelest was, stond de verassing op de planning: een rondleiding door de bierbrouwerij van Bourgogne des Flandres. We werden meegenomen door het gehele proces van bier brouwen en dat veroorzaakte weer de nodige dorst. Gelukkig stond in het proeflokaal allemaal lekkers klaar en mochten we zelf proberen Bourgogne des Flandres na te maken door twee verschillende biersoorten te mengen. Na het mengen kregen we ook nog een ‘echte’ Bourgogne des Flandres.

Na een korte stop bij het hotel kon het avondprogramma beginnen. Voor het avondeten werden we verwacht bij brouwerij De Halve Maan, brouwer van onder andere Brugse Zot en Straffe Hendrik. Hier hebben we gezellig met zijn allen in een grote zaal gedineerd. Het buffet was erg lekker en lege glazen werden snel vervangen door volle. Met een goede bodem gingen we het nachtleven van Brugge onderzoeken. De een ging een ‘club’ in, de ander een kroeg en weer een ander ging lekker wat drinken in het hotel. Voor ieder wat wils. Het nachtelijke avontuur resulteerde in weinig slaap. Zondagochtend was er een goed ontbijt in het hotel met volop keus.

Omdat Brugge ook wel bekend staat als Venetië van het noorden, kon een rondvaart over de “Brugse reitjes” niet ontbreken. Ook hier vertelde de gids leuke weetjes over Brugge en alle bruggetjes waar we onder door gingen. Minder was het wiebelen van het bootje, wat voor sommigen een uitdaging was na een zware nacht. Maar zonder challenge zouden wij Hegeman niet zijn natuurlijk. Na de rondvaart was er de gelegenheid om zelf nog even de stad te verkennen. Daarna was het terug de bus in. Een goed moment om wat slaap in te halen van afgelopen nacht.

Onderstaand nog een greep uit de vele leuke foto’s van het weekend, handig bij het nagenieten! Zelf vond ik het een geslaagd weekend en ik vond het erg tof dat ik mee mocht als stagiair. Dank daarvoor, en voor de gezelligheid!

Hegeman voetbaltoernooi editie 2019 warm, nat maar heel gezellig

Op vrijdag 28 juni stond het jaarlijkse Hegeman voetbaltoernooi op het programma. Het is dat het altijd zo goed georganiseerd en gezellig is, maar het blijft altijd een hele toer om op vrijdagmiddag richting het Salland af te reizen om je daar even een uurtje in het zweet te werken. Na diverse files te hebben ontweken kwamen we aan in het pittoreske Hellendoorn  op een zonovergoten sportcomplex van de plaatselijke v.v. Dit jaar vier deelnemende teams “groene” Hegeman, Sallandse Wegenbouw en Hegeman “team Nijverdal” en Hegeman “team Amersfoort” gingen op deze warme zomeravond de strijd aan om de felbegeerde wisseltrofee. Helaas hadden de twee teams van de Groot zich teruggetrokken, waarschijnlijk benauwd voor het hoge niveau wat vanavond op het veld aanwezig zou zijn.

Met een sterk verjongd team Jan (stagiair), Equito (op geleende schoenen) en een waardige vervanging van onze super fanatieke sluitpost op doel Marco Brinks door Martijn “Dazajev” Jansen verloren we de eerste wedstrijd van team Nijverdal. Waarschijnlijk hadden we de lange rit nog in de benen en moesten we nog aan elkaar wennen. Ook denk ik dat Bart na zijn keus zich beschikbaar te stellen voor team Amersfoort zich realiseerde dat hij maandag gewoon weer in Nijverdal zou zitten en verzuimde met die gedachte in het achterhoofd, twee opgelegde kansen in te schieten.

Opvallend was het sportieve karakter vanavond, onder de strakke leiding van Inez en Wietske klonk meestal alleen een begin en eind signaal,

De tweede wedstrijd tegen de “groenen” ging al een stuk beter echter gaven we jammerlijk een 2-0 voorsprong uit handen en speelden we gelijk tegen wat later de winnaar zou blijken. De Sallandse als laatste konden we echter hebben. Ondanks hun lichtvoetige en behendige Aziatische spits die de sterk keepende Martijn maar niet wist te verschalken sleepten wij de drie punten uit het vuur.

Op naar de “derde helft”, deze bleken we uiteindelijk glansrijk te winnen, dat dan weer wel. De BBQ en de alcoholische versnaperingen waren zoals altijd weer prima geregeld, waarvoor heel veel dank aan Martijn en zijn assistent Koos. Uiteindelijk deed team Amersfoort rond middernacht het licht bij de v.v. Hellendoorn uit en kon ik met een auto vol (licht) naar alcohol ruikende passagiers richting het westen. De keuze om net als op de heenreis van de mooie Holterberg bij maanlicht te genieten was een van mijn minder goede deze avond. Halverwege werden we staande gehouden door onze geel gestreepte vrienden die vertelden dat er borden met teksten staan dat je hier ’s nachts niet mag rijden. Dat heb je bij ons niet, wegen waar je ’s nachts niet mag rijden. Het verweer dat je die borden bij 90 km niet zo snel kunt lezen maakten geen indruk en ik moest er aan geloven. Werd het toch nog een duur avondje. Ook moest ik halverwege deze molshoop die ze berg noemen keren, ik zie ook nu vanmorgen nog steeds de logica er niet van in, maar goed de wijzen kwamen uit het oosten…

De rest van de terugreis verloopt voorspoedig, veel sneller dan de heenreis volgens stagiair Jan, niet zo gek als je vijf kwartier met je hoofd op de schouder van Tim hebt liggen slapen.

Uiteindelijk na een tussenstop in Hoogland, Amersfoort en Nieuwegein kruip ik rond drieën na een heerlijk koud biertje in bed, bijna klokje rond. Inmiddels hangt de eerste was en heb ik de emballage van mijn passagiers uit de auto gehaald en deze even een paar uur met de ramen open laten door tochten.

Organisatie, nogmaals super bedankt, was weer rete-gezellig, volgend jaar weer!!!!!!

Jong Hegeman Zaandam

Afgelopen vrijdag, 21-6-2019, was er weer een Jong Hegeman bijeenkomst.
Dit maal kwamen we bijeen bij het project “Zaandam Spooroverbouwing”.

Voor dat de bijeenkomst begon heeft Robbert het project Zaandam Spooroverbouwing uitgelegd en heeft ons meegenomen over het project. Waar ze bezig waren met sloopwerkzaamheden, dat hebben we ook gemerkt tijdens de rest van de dag. Bij weerkomst in de keet stonden er broodjes klaar en hebben we geluncht.

Na de lunch begon de bijeenkomst met een terugkoppeling van de vorige keer. Waarna de verwonderingsronde begon. Hieruit kwamen een aantal punten, zoals:

  • Verouderde whatsapp groep Jong Hegeman ( Jong Hegeman gaat nu volledig over op teams zodat de whatsapp kan worden verwijderd)
  • Goeie koffie in Nijverdal
  • Dat er veel op intranet wordt geplaatst
  • Het vernieuwde kantoor in Amersfoort bevalt goed

Het volgende onderdeel op de agenda was door gastspreker Kees Takkebos. Hij heeft gesproken over zijn visie over Hegeman.  Zo werden de zwakke en sterke aspecten van Hegeman besproken. Waarna Kees een uitdaging neerlegde voor ons, Jong Hegeman. Hiermee zullen we tijdens de volgende bijeenkomst mee bezig gaan.

Hierna werd de bijeenkomst gesloten en kon Jong Hegeman weekend gaan vieren.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2